In elke samenleving komen problemen voor, groot en klein. Binnen het vakgebied Advies, Beleid & Ondersteuning werk jij mee aan oplossingen voor problemen in de Rotterdamse samenleving. Bijvoorbeeld op het gebied van armoede, onderwijs, welzijn of cultuur. Om ervoor te zorgen dat de uitvoering van projecten en bestuursprocessen voldoende bijdrage (blijven) leveren aan de vastgestelde doelstellingen, werken we vanuit verschillende specialismen zoals communicatie, HR, Juridische Diensten of administratie volgens de PDCA-cyclus (Plan-Do-Check-Act verbetermethode): we bedenken een oplossing, implementeren deze, meten of de oplossing werkt en besluiten daarna hoe we verdergaan. Met je werk help jij dus heel direct de stad – en de Rotterdammer – uit de problemen.
De gemeenteraad bepaalt de beleidskaders, daarbinnen ontwikkelen wij zelf het beleid. Na goedkeuring door de wethouder (en soms het college) kunnen wij dit beleid gaan implementeren. Daarnaast adviseren we ook over het beleid voor de toekomst op basis van het jaarlijkse rapport ‘De staat van de stad’. Zo bleek vorig jaar dat er in sommige wijken toenemende overlast door jongeren plaatsvond. We adviseerden meer te investeren in faciliteiten en creëerden na goedkeuring diverse jongerenhubs in de wijk. Als beleidsadviseur, projectleider, contract- of accountmanager heeft jouw werk dus vrijwel altijd zichtbare impact op onze stad.
Het uitvoeren van beleid kan niet zonder een goede ondersteuning. Ben jij sterk in procesmatig werken, dan vind je binnen gemeente Rotterdam een zee aan mogelijkheden op zeer uiteenlopende gebieden. Als project- of programmamedewerker, programmasecretaris of management assistent bewaak jij de regie over subsidiestromen, financiën, HR- of andere zaken. Daarbij krijg je ook de kans om te switchen van beleidsterrein, en kun je dus zowel horizontaal als verticaal je carrière verder verrijken.
Het verhaal van Ron
Lees meer… we ons beleid niet ontwikkelen op onderbuikgevoel maar op basis van wetenschappelijke data? Zo hebben we samen met het NJI een factorenmodel Jeugd ontwikkeld, dat interventies biedt die bewezen effectief zijn.
… we steeds slimmer werken via speciaal ontwikkelde dashboards? Een goed voorbeeld hiervan is de ‘Staat van het Onderwijs’.
… we altijd open staan voor kennisdeling? Zo hebben we samen met het volledige onderwijsveld de Rotterdamse werkwijze voor Burgerschap ontwikkeld.
… we tijdens de eerste Coronalockdown in no time laptops, wifi hotspots en noodopvang regelden voor schoolgaande kinderen?