Een stad waarin steeds minder mensen afhankelijk zijn van een uitkering. Dat is onze ambitie. We werken met én voor werkgevers en zorgen samen dat mensen die kunnen werken zich ook inzetten om een baan te vinden. Rotterdam is een stad met heel veel verschillende mensen, culturen en nationaliteiten. En dat brengt ook een variatie aan inkomensuitdagingen met zich mee. We hebben daarom allerlei projecten om verschillende problematiek aan te pakken. Zo hebben we een speciaal team dat werkt met statushouders, maar bijvoorbeeld ook een jongerenloket. Die diversiteit maakt ons werk bij de gemeente Rotterdam des te interessanter!
Eén van onze belangrijkste taken is het toetsen en beoordelen van uitkeringen, zoals bijzondere bijstand, levensonderhoud en minimaregelingen. Krijgt iedereen maandelijks de juiste uitkering? Het werk van onze inkomensconsulenten en kwaliteitsmedewerkers heeft een enorme impact op inwoners. Een inkomen is van fundamenteel belang om in levensonderhoud te kunnen voorzien, dus daar komt veel verantwoordelijkheid bij kijken. Iedere inwoner is anders en iedere situatie moet daarom ook met even veel aandacht bekeken worden. Samen doen we iedere dag weer onze uiterste best om ook de dienstverlening naar klanten met een uitkering goed te laten verlopen.
Bij de gemeente Rotterdam zijn we er voor elke Rotterdammer, dus ook de Rotterdammers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken om te gaan of te blijven werken. Rotterdam Inclusief creëert samen met opdrachtgevers passend werk en coaching voor werkzoekenden en helpt ze op weg naar de reguliere arbeidsmarkt. Door leren en ontwikkelen te stimuleren, zorgt Rotterdam Inclusief ervoor dat iedereen duurzaam kan meedoen. Dat geeft plezier, trots en groei. En dat is niet alleen goed voor de werkzoekenden, maar ook voor de markt en de stad.
… het Werkgevers Servicepunt Rijnmond (WSPR) werkgevers met een sociaal hart verbindt met mensen die graag aan het werk willen (blijven)?
… het programma WerkLoont mensen in 15 weken probeert te helpen naar een betaalde baan?
… we regelmatig evenementen houden voor werkzoekenden, zoals banenmarkten?
… we als gemeentemedewerkers ook veel ín de wijken aanwezig zijn, om zo de drempel om langs te komen wat te verlagen voor inwoners?
... we als gemeente 2.500 Rotterdammers coachen en begeleiden in de zoektocht naar passend werk?
... programma HalloWerk werkgevers en werkzoekenden direct met elkaar in contact brengt, via een online platform en persoonlijke dienstverlening?
... onze startende inkomensconsulenten eerst een leer-werktraject doorlopen van 6 maanden, zodat ze Rotterdammers optimaal van dienst kunnen zijn?