Naar hoofdinhoud Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

    Stagiair(e) HBO | Meewerkstage | Wmo-adviseur | Wet Maatschappelijk Ondersteuning

    Ben jij op zoek naar een leuke afwisselende en uitdagende stage waarbij jij het onderzoek doet naar de hulpvraag van de klant? Lees dan snel verder!
    € 0 - € 500 bruto p.m.
    Salarisschaal 1
    32 uur per week
    Meewerk/afstudeerstage
    Solliciteer t/m 24 mei 2024
    Recruiter : Team Stagebureau
    Solliciteer direct

    Jouw rol

    De Wmo-adviseur in het team werkt vanuit een integrale functie, regionaal, stedelijk en ketengericht. In samenwerking met de klant en instelling wordt aan de hand van een vraagverheldering onderzocht wat de ondersteuningsbehoefte is en stelt de adviseur hiervoor een ondersteuningsarrangement op. Tijdens jouw stage ondersteun je de Wmo-adviseur bij zijn of haar taken.


    Heel concreet wat wordt er van jou verwacht
    • Het indiceren van WMO-arrangementen op het vlak van sociaal en persoonlijk functioneren, voeren van een huishouding, financiën, dagbesteding, zelfzorg en gezondheid, mantelzorg respijt en huisvesting;


    Hoe ziet je dag eruit?
    De burger doet een melding voor een voorziening vanuit de WMO.
    De planner van de afdeling WMO maakt een telefonische afspraak met de burger in jouw agenda. Je legt de burger uit hoe het onderzoek eruitziet en neemt vervolgens met je stagebegeleider (Wmo-coach) en de burger alle leefdomeinen door. Vervolgens ga je aan de slag om een plan van aanpak te maken.
    Als het plan van aanpak klaar is stuur je deze door naar jouw stagebegeleider of kwaliteitsmedewerker. (Wmo-coach)
    Hierna neem je een pauze en ga je eventueel (samen) buiten een rondje lopen.
    In de middag kijk je of er mailtjes zijn binnen gekomen die je beantwoordt. Intussen heb je je plan van aanpak terugontvangen van jouw kwaliteitsmedewerker/Wmo-coach met een advies. Het advies bespreek je met je stagebegeleider (Wmo-coach) en hierna neem je het advies over die je vervolgens naar de backoffice verstuurd.
     
    Je werkt samen met collega’s aan de kwaliteit van leven van de Rotterdammers en zorgt ervoor dat iedere Rotterdammer zorg of hulp krijgt, werkt en zijn of haar talenten ontwikkelt, maar ook toegang heeft tot sport, cultuur en goed onderwijs.

    Jouw profiel

    • Je bent op zoek naar een meewerkstage per september 2024 voor een periode van 6 tot 10 maanden;
    • Je zit in het derde/ vierde jaar van de opleiding hbo-ergotherapie, fysiotherapie, hbo-verpleegkunde, social work of toegepaste psychologie;
    • Je bent klantgericht, hebt een goede gespreksvaardigheid en kunt goed plannen. Ook ben je resultaatgericht, kun je zorgvuldig een oordeel vormen en onderbouwen en ben je sterk in het nemen van besluiten;
    • Je bent een enthousiaste en leergierige stagiair(e) die niet afwachtend is maar initiatief neemt (Rotterdamse mentaliteit, handen uit de mouwen).


    Ons aanbod:
     
    • Per september maar liefst 8 stageplekken voor 32 uur per week;
    • Een stageplaats in een team van professionals die hard werken combineert met werkplezier;
    • Een goede begeleiding op inhoudelijkheid en stagebegeleiding gedurende je gehele stageperiode;
    • Een stagevergoeding van € 500,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
    • Flexibele werktijden en mogelijkheden om deels thuis te werken.
    Kortom: dé plek om ervaring op te doen in het ondersteunen, stabiliseren en verbeteren van de leefsituatie van Rotterdammers, met voldoende ondersteuning om hierin te groeien.
     

    Daarom stage lopen voor Rotterdam

    Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage. Om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, want Rotterdam staat open voor jong talent. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke kijk op onze stad én organisatie. We creëren de voorwaarden zodat jij ervaring kunt opdoen en kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van professionals. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar je jezelf kan, mag en durft te zijn.

    Stagiairs Asli & Laurens over hun stage

    Start

    Stagiairs Sasha & Yasmin over hun stage

    Start

    Heb je interesse?

    Spreekt dit je aan? Dan horen wij graag waar jij van bent en praten we uitgebreid met je verder. Dit kan live tijdens de Stagemarkt op donderdag 25 april 2024, In Holland
    (10.00 – 12.00 uur)! Direct solliciteren kan ook via de ‘solliciteer’ button. Wil je inhoudelijk meer weten over deze stageplek? Neem dan contact op met Eudia Linger, teammanager afdeling WMO, 06-53145780. De sollicitatiegesprekken zullen eind mei/begin juni gaan plaatsvinden.
     

    Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

    Vragen?
    Neem contact op met Team

    Team Stagebureau

    Stagiair(e) HBO | Meewerkstage | Wmo-adviseur | Wet Maatschappelijk Ondersteuning

    Ben jij op zoek naar een leuke afwisselende en uitdagende stage waarbij jij het onderzoek doet naar de hulpvraag van de klant? Lees dan snel verder!
    € 0 - € 500 bruto p.m.
    Salarisschaal 1
    32 uur per week
    Meewerk/afstudeerstage
    Solliciteer t/m 24 mei 2024
    Recruiter : Team Stagebureau
    Solliciteer direct