Naar hoofdinhoud Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

    Stagiair(e) HBO | Meewerkstage | Sociaal Rechercheur | Bijzondere Onderzoeken | Werk en Inkomen

    Heb jij een neus voor fraude en sta jij voor een rechtvaardige samenleving? Dan is dit jouw stageplek!
    € 0 - € 500 bruto p.m.
    Salarisschaal 1
    36 uur per week
    Meewerk/afstudeerstage
    Solliciteer t/m 07 mei 2024
    Recruiter : Team Stagebureau
    Solliciteer direct

    Jouw rol

    De afdeling Toetsing & Toezicht van cluster Werk & Inkomen draagt met verschillende taken bij aan de dienstverlening voor de Rotterdammer waarbij passende inkomenszekerheid en rechtmatigheid de doelstellingen zijn.  De afdeling bestaat uit drie onderdelen: Intake Inkomen, Terugvordering & Verhaal en Bijzondere Onderzoeken. De unit Bijzondere Onderzoeken onderzoekt vermoedens van fraude. Deze vermoedens komen voort uit tips of kunnen het resultaat zijn van bestandskoppelingen met andere relevante registraties. Daarnaast adviseert en ondersteunt de unit de backoffice bij rechtmatigheidsonderzoeken en de kwaliteitsverbetering/dienstverlening.


    Binnen het sociaal domein zijn wij op zoek naar een stagiair(e) met een antenne voor fraude. Ben jij een derde- of vierdejaars HBO-rechtenstudent die voor een langere tijd opzoek is naar een uitdagende stageplek? Dan zijn wij opzoek naar jou. Met zorgvuldige onderzoeksvaardigheden, goede gesprekstechnieken en heldere manier van rapporteren leveren wij een bijdragen aan een rechtvaardige samenleving. Gedurende jouw stage zul je de mogelijkheid krijgen deze vaardigheden in praktijk te brengen.


    Wat ga jij doen?
    Om 8.00 uur start jouw werkdag. Je rijdt samen met een ervaren collega naar een adres om waarnemingen te doen. Uit het vooronderzoek zijn gegevens naar voren gekomen, waaruit een sterk vermoeden van fraude blijkt: een inwoner die al langere tijd inkomsten ontvangt, zonder dit te melden aan de gemeente. Na een tijdje observaties te hebben gedaan, rijden jullie richting kantoor.

    Samen met de collega's neem je het dossier goed door en bespreek je jouw bevindingen. De menselijke maat staat hierbij altijd voorop! Vervolgens ga je verder met onderzoek vanachter je computer. Je legt alle bronnen naast elkaar, om zo de situatie van een cliënt goed in kaart te brengen. Na de lunch ga je samen met een collega richting de spreekkamers omdat je om 13.00 uur een gesprek hebt staan met een cliënt. Het is een pittig en lang gesprek, maar wij zullen je hierin begeleiden.


    Wat kun jij nog meer verwachten als stagiair(e) sociaal rechercheur:
    • Als stagiair(e) sociaal rechercheur doe je onder begeleiding van een sociaal rechercheur een fraudeonderzoek. Jij zorgt er hierdoor voor dat het gemeenschapsgeld goed terecht komt;
    • Je bent samen met je begeleider verantwoordelijk voor de uitvoering van de toegewezen bestuursrechtelijke onderzoeken;
    • Als stagiair(e) sociaal rechercheur ga je fraude opsporen in het kader van de Participatiewet.

     
    Je werkt samen met collega’s aan de kwaliteit van leven van de Rotterdammers en zorgt ervoor dat iedere Rotterdammer zorg of hulp krijgt, werkt en zijn of haar talenten ontwikkelt, maar ook toegang heeft tot sport, cultuur en goed onderwijs.

    Jouw profiel

    • Je bent een derde- of vierdejaars HBO rechten/ SJD/ Veiligheidskunde student of je hebt affiniteit met regel- en wetgeving en je bent opzoek naar een meewerkstage;
    • Je hebt ervaring met de Participatiewet (Strafrecht is een pre);
    • Je bent beschikbaar voor in ieder geval zes maanden;
    • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.


    Ons aanbod
    • We bieden jou een enorm leerzame en uitdagende stage, waarbij wij je zullen helpen om je verder te ontwikkelen en ervaring op te laten doen in het werkveld van een sociaal rechercheur;
    • Een goede begeleiding;
    • Een stagevergoeding van € 500,00 (bruto) per maand op basis van een 36-urige werkweek.

     

    Daarom stage lopen voor Rotterdam

    Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage. Om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, want Rotterdam staat open voor jong talent. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke kijk op onze stad én organisatie. We creëren de voorwaarden zodat jij ervaring kunt opdoen en kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van professionals. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar je jezelf kan, mag en durft te zijn.

    Stagiairs Asli & Laurens over hun stage

    Start

    Stagiairs Sasha & Yasmin over hun stage

    Start

    Heb je interesse?

    Lijkt dit je wat en wil jij ons team komen versterken? Solliciteer dan direct via de ‘solliciteer’ button. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Banu Akyuz, Teammanager, te bereiken via tel. 06-28050279 (afwezig op woensdag).  


     

    Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

    Vragen?
    Neem contact op met Team

    Team Stagebureau

    Stagiair(e) HBO | Meewerkstage | Sociaal Rechercheur | Bijzondere Onderzoeken | Werk en Inkomen

    Heb jij een neus voor fraude en sta jij voor een rechtvaardige samenleving? Dan is dit jouw stageplek!
    € 0 - € 500 bruto p.m.
    Salarisschaal 1
    36 uur per week
    Meewerk/afstudeerstage
    Solliciteer t/m 07 mei 2024
    Recruiter : Team Stagebureau
    Solliciteer direct